Duaal leren - samenwerking VIG & Atlas College

12 augustus 2021

Jongeren laten doorstromen naar de arbeidsmarkt, het is een uitdaging waar we ook in onze Genkse bedrijven mee kampen. Zeker wat betreft technische profielen. Vanuit het VIG-bestuur zetten we daarom al enkele jaren sterk in op onze cluster ‘onderwijs en tewerkstelling’.

Hieruit is sinds kort een samenwerking ontstaan tussen VIG en het Atlas College – gesteund door Stad Genk – met als doel om vanaf het schooljaar 2021-2022 een betere aansluiting te realiseren tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Dit met een focus op duaal leren en het faciliteren van stageplaatsen voor specifieke opleidingen in distributie, metaal en lassen.

Infosessie Duaal Leren – samenwerking VIG/Atlas College

Donderdag 12 augustus – 08u00 – Atlas College

Op donderdag 12 augustus organiseren VIG en Atlas College dan ook een infosessie voor de VIG-leden, om het project te kaderen. Er is namelijk een constructieve deelname van de Genkse bedrijven nodig om het traject succesvol te lanceren en te laten slagen.

Concreet willen we in het schooljaar 2021-2022 zo veel mogelijk studenten uit het Atlas College een opleidingstraject met werkplek (via stage of duaal leren) aanbieden bij de Genkse bedrijven, specifiek voor profielen in distributie, metaal en lassen.

Heb jij in jouw bedrijf ruimte voor werkplekken voor studenten en wil jij graag studenten stimuleren in de ontwikkeling van vaardigheden op de werkvloer? Wees er dan zeker bij tijdens deze infosessie en sluit je nadien aan bij het project van VIG en Atlas College. Want hoe meer bedrijven meewerken, hoe meer we jongeren kunnen inspireren met praktijkervaring zodanig dat ze doorzetten in het halen van hun technisch diploma.

PROGRAMMA
08u00 Ontvangst met ontbijt
08u30 Verwelkoming door Marc Warson, voorzitter VIG
08u40 Voorstelling samenwerkingsproject rond stages en duaal leren door Olga Bijnens (Atlas College), Wouter Weltens (VIG/Essers), Willem Marneffe (VIG/Aperam) en Rita Bianchi (Stad Genk)
09u40 Vragenronde
10u00 Einde – mogelijkheid tot napraten met een tas koffie

LOCATIE
Atlas College Techniek & Innovatie – Collegelaan 19, 3600 Genk

BENODIGDHEDEN
Mondmasker verplicht!

INSCHRIJVEN
Aan deze infosessie zijn geen kosten verbonden. Inschrijven kan tot en met dinsdag 10 augustus. Kosteloos annuleren kan tot en met woensdag 11 augustus. Wie niet of laattijdig annuleert, zullen we een no-show-fee van 15 euro pp (excl. btw) aanrekenen.

Schrijf je hier in: