Duaal leren: schooljaar 2022-2023

1 september 2022

Afgelopen schooljaar startte de VIG een samenwerking rond duaal leren op met het Atlas College. Een succesvol pilootproject waarbij verschillende jongeren uit de richtingen lassen en distributie via een stagetraject konden meedraaien op de werkvloer.

Bij deze starten we aan het tweede jaar van onze samenwerking, en kunnen we tegen eind september al opnieuw een aantal scholieren laten starten in een traject van duaal leren. De +- 15 à 20 profielen die nog binnen de maand op de werkvloer kunnen starten, situeren zich verdeeld over onderstaande vakgebieden:

- Ruwbouw
- Lassen/constructie
- Sanitaire en verwarmingsinstallaties
- Elektrische installaties
- Schilderen
- Distributie/Magazijn

Jongeren laten doorstromen naar de arbeidsmarkt, het is een uitdaging waar we ook in Genk mee kampen. Zeker wat betreft technische profielen. Net daarom is dit traject van duaal leren zo belangrijk voor de VIG.Bedrijven zoeken zich gek naar helpende handen terwijl jongeren vaak de weg naar de bedrijven niet vinden. Via duaal leren creëren we een win-winsituatie waarbij scholieren op jonge leeftijd kennis maken met de bedrijven en ervaring opdoen, terwijl de bedrijven zelf ook weer een extra werkkracht binnenhalen.

Ben jij nog op zoek naar helpende handen in 1 van deze vakgebieden en wil jij studenten stimuleren in de ontwikkeling van vaardigheden op de werkvloer? Laat het ons dan snel weten want de eerste lichting zal snel verdeeld zijn. Later op het schooljaar zullen er weliswaar ook nog extra profielen ter beschikking komen voor duaal leren.

Kandidaturen indienen kan door dit formulier in te vullen en terug te bezorgen aan ruben.grauls@vkwlimburg.be en liesbeth.grondelaers@atlascollege.be. Voor meer concrete vragen kan je je via mail en telefonisch (089/33.39.00) richten tot Liesbeth.

Info over de leervergoeding en het aanvragen van de werkplek-erkenning kan je vinden via dit infodocument, of via de website van Duaal Leren.

Ben jij overtuigd? Aarzel niet en neem nu contact op met Liesbeth!

In samenwerking met:

Alle nieuws