Filip Biesmans (Tectum) nieuwe voorzitter van Genkse ondernemers

8 maart 2024

De Vereniging Industriëlen Genk – kortweg VIG – heeft een nieuwe voorzitter. Filip Biesmans, bestuurder bij Tectum Group, nam tijdens de jaarvergadering de voorzittershamer over van VKW-voorzitter Marc Warson.

Marc was sinds 2020 voorzitter van VIG en heeft de Genkse ondernemersclub steeds zeer enthousiast geleid. Onder zijn bewind groeide het ledenbestand en werd er veel aandacht besteed aan lokale tewerkstelling, mobiliteit en een constructieve samenwerking met het stadsbestuur.

“We hebben de voorbije jaren achter de schermen hard gewerkt rond een aantal belangrijke Genkse topics” zegt Warson. “Zo hebben we vanuit VIG een mooie samenwerking rond duaal leren opgezet met het Atlas College. Daarnaast speelden we eveneens onze rol als belangenverdediger in acute dossiers zoals dat van de oppervlaktebelasting. Realisaties waar we fier op zijn, want VIG is meer dan alleen een netwerkorganisatie.”

Een sterke ondernemersclub die nieuwe voorzitter Biesmans graag verder laat groeien. “Marc heeft VIG de voorbije jaren sterk gestructureerd met een duidelijke clusterwerking. Samen met de bestuursploeg en de ondersteuning van VKW Limburg zullen we op dat pad verder gaan in 2024. Daarbij leggen we ook een belangrijke focus op de groeimogelijkheden voor de maakindustrie in Genk.”

VIG vertegenwoordigt vandaag 220 Genkse bedrijven en wordt gecoördineerd door VKW Limburg. Secretaris Ruben Grauls besluit: “Met Filip hebben we een geëngageerde opvolger voor Marc in de rangen. Onder zijn bewind zullen we verder inzetten op ledengroei binnen VIG. Er is nog veel potentieel in Genk en het zijn net die bedrijven die VIG extra nodig heeft om een nog sterkere vertegenwoordiger te worden voor alle Genkse ondernemers.”

Alle nieuws